Donnerstag, 13. September 2012

Introducing our 2nd hero :)))

Dilahirkan pada 13 April 2011 tepat 8.22 malam..
di Wisma Bersalin Chang & Koh Kulim..
beratnye 3.3kg,
walaupun beratnye lebih 100gm ja drpd si abgnye dulu.. tp jenuh jgk nk push keluar si adik ni.
xsure brape kali push ntah..
yg pasti kena vakuum jgk seperti si abg..
tp bkn vacuum yg sedut tu sbb xde bunyi vacuum pun mase tgh push tu..
mase nabhan dulu dgr bunyi vacuum tu..
maybe guna forcep kot tp doc tu tulis vacuum..
hmm pape je la.. yg penting dah selamat.. :)

Semuanya dah setahun 5 bln berlalu..
keadaan mase sakit utk bersalin for the 2nd time sgt2 best..hihi
sgt enjoy berlawan dgn contraction yg dtg mase tu..
maybe sbb mentally dah well-prepared...
byk baca psl hypnobirthing.. ;)
lgpun kali ke2 ni x perlu induce..
so the pain came naturally.. n didnt need any pain relief at all :)
but still mase kepala baby nk keluar tu mintak doc bius kt bwh tu
sbb x tahan sakit kt situ..
maybe jgk mase ni dh hilang focus psl hypnobirthing ni semua sbb kepala baby dh nk keluar tp nurse baru nk panggil doc..
geram jgk dgn si nurse ni..
cahida dh ckp dah baby nak keluar dah ni..
dia kate belum lg.. tunggu next contraction baru dia bole check balik..
dahla mase dok tunggu tu dia bole dok sembang2 ngn nurse lain disebalik tirai..
bila nmpak kepala baby terus dia kelam-kabut suruh cahida teran..
n baru call doc yg tgh on duty kt klinik kt bawah..

Alhamdulillah..
yg lelain semuanya dipermudahkan..
walaupun luka yg ni lg teruk dr yg 1st delivery..
sampai doc pun pelik n siap tanya.. " is this ur 1st or 2nd baby?" huhu
yela.. biasanya kalau dh pernah bersalin normal luka xkan seteruk ni..
doc kate dia jahit je.. berdarah..
ngerikan bace.. tp mase ni x rase ape pun sbb dh kena bius kan.. hihi
agak lame jgk doc dok menjahit..
bleeding dr dlm ade jgk sket disbbkn rahim x mengecut dgn betul..
n pintu rahim still terbuka 1cm..
mase doc tekan2 perut utk check darah dok keluar lg ke tak tu..
hanya Allah je yg tau betapa sakitnye mase tu.. rase mcm contraction dtg balik.. serius sakit!
mmg lamela kena tahan dlm labour room.. walaupun bersalin normal..
pukul 12 mlm baru ditolak keluar..
family semua pun dh balik..

Syukur keesokannye semuanye dah ok..
dah tade bleeding..
pintu rahim pun dh tertutup seperti yg sepatutnye..
kalau x jenuhla nk kena jahit pintu rahim pulak..
Alhamdulillah x perlu lalui semua tu..

Introducing our 2nd hero....

NIK NADEEM NIK SYAHRIM :)))))

Abg nabhan 1st time pegang adik :)


My precious...


Nadeem @ 1y 4m..
on Hari Raya Aidilfitri 2012 :)

Kommentare:

Neny hat gesagt…

Laaa, shahida...nadeem dah setahun lebih, baru mak dia introduce...hehehe. Anyway, it's good that shahida dah start blogging balik. Seronok akak baca blog kwn2, nak2 shahida dah pindah dok utara nanti. Eh, dah pindah ke belum?

syahida hat gesagt…

hehe.. tu la psl k.neny
lame x berblogging bykla pulak nk kena update.. hehe
insyaAllah ujung bln ni kami serah umah ni ke tuannye balik :)